A mai weboldal inspiráció a www.dodo.it. Nézzük végig együtt, hogy hogyan épül fel.
Amit kínál: kézműves termék, minőségi alapanyagokból, elérhető áron (nem a magyar árakhoz viszonyítva). A célcsoportja azok a fiatalok, akik szeretik a szépet és a minőségit, nekik ajánlja ezeket az egyszerű, jól variálható ékszereket, amiket maguk állíthatnak össze.ez a bemutatkozó videó igazi weboldal inspiráció

Bemutatkozó rész

A bemutatkozó részben egy teljes képernyős videót láthatunk, ami nem egyszerűen ékszereket mutat be, hanem egy életérzést. Vidám, légies, fiatalos, modern: ezek a jelzők jutnak leginkább az eszembe. Tökéletesen beleillik a termék pozicionálásába.

A technikai megoldások is a légies, modern vonalat követik. A főoldalon középtájt egy újabb menüt találunk, ami elvezet a kollekció különböző kategóriáihoz. Az egeret a kép fölé húzva csak az  adott ékszer nagyítódik ki, ezzel mintegy felénk jön a képernyőn. Elegáns, és látványos megoldás.

Főoldal

A főoldalon kezdésként egy egész képernyős slideshowt látunk, profi fotókból. Erős érzelmeket köt az ékszereik viseléséhez, számomra leegyszerűsítve azt sugallja: “ha sok ilyen ékszert viselsz, szenvedélyes szerelembe eshetsz álmaid pasijával”. A színek, képek, és a körítés is ezt az érzést erősíti. A logó kiemelt szerepet kap azzal, hogy középre kerül – a brand (márka) legyen mindenki szeme előtt.

A mai trendnek megfelelően a háttér fehér, a főszerep a profi fotóké és az ékszereké. Használat közben mutatja be a termékeket, így sokkal hitelesebbé válnak: “látod, ők milyen trendik, és ők a mi ékszereinket hordják, ergo te is lehetsz trendi velünk.” Az üzenet egyszerű és világos.

Az oldalon minden a célcsoport igényeihez, álmaihoz és vágyaihoz igazodik. A tinik által kedvelt csatornákon keresztül közvetíti a fő mondanivalóját: aki ilyet hord, az trendi, laza és kiemelkedik a tömegből.

pozicionálásLehetett volna a termékeket hagyományos módon bemutatni, egy egyszerű webshopba rendezve, körítés nélkül. Szerinted ilyen sikere lett volna akkor is? Nézd meg az oldalt “élőben” : www.dodo.it

 

 

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Sikeresen feliratkoztál! Nézd meg az e-mail fiókodat

Pin It on Pinterest

Share This