Kinek?

 

Kézművesek, anyukák vagy kézműves anyukák? Szeretnék szolgáltatásaimmal hozzám hasonló helyzetben lévőknek segíteni. A gyermekeimmel sok nekik való programra jártam babakoruktól, ugyanakkor mindig is igényem volt valami felnőttes elfoglaltságra mellettük. Ez legtöbbször valami kreatív dolog volt, horgolás, lekvárfőzés (igen, ez is lehet kreatív), a webdesign és webfejlesztés elsajátítása.

Férjemmel mindenmentes lekvárokat, kecsapokat, gyümölcsleveket árultunk helyi termelői és kézműves piacokon (ezt a vonalat ő viszi tovább, édesapámmal, aki őstermelő). Rengeteg kézművessel ismerkedtünk össze, és sok tapasztalatot gyűjtöttünk a kézműves-léttel kapcsolatban. A helyi piacok korlátozott lehetőségeit, a készletezés problémáit, az állandó megújulás szükségességét és a másolás kivédhetetlenségét mi is megtapasztaltuk. Nem elég ügyesnek lenni, kell egy összetett piaci koncepció, hozzá megfelelő online jelenlét, és marketing.

Harmadik kisfiam születésekor már biztosan tudtam, hogy vállalkozni szeretnék, és nem fogom megvárni a Gyes végét. Küzdelmes dolog felépíteni egy jól működő üzletet a semmiből, főleg, ha előtte teljesen más területen dolgoztál. Nem véletlen, hogy a legsikeresebb „újravállalkozók” azokból az anyukákból kerülnek ki, akik „előző életükben” közgazdászok, marketingesek voltak.

Sok nő megpróbál egy szolid egzisztenciát előteremteni családalapítás előtt, ezért is húzódik ki sokszor az első gyermek vállalásának ideje. Cseperedik a gyermek, esetleg testvérei születnek, és sokan rájönnek, hogy Gyes után nem tudnak vagy nem szeretnének visszatérni az előző munkájukhoz. Addig elképzelhetetlen változáson mennek keresztül: megváltoznak az erőviszonyok, a hangsúlyok, sok édesanya kirobbanóan kreatívvá válik, vagy fölfedez önmagában új hobbikat, erőforrásokat, amikről nem is álmodott korábban.

Az anyaság önismereti utazás, aminek kezdetekor nem tudhatjuk, mi sül ki belőlünk. Az új érdeklődés lehet babázás mellett egy kis énidő, ami egyre fontosabbá válik, később munkává, hivatássá növi ki magát. Számukra teszem elérhetővé csomagajánlataimat, most bevezető áron.

Tehát lehetsz

  1. kézműves (férfi is), hogy ez pontosan mit is takar? A Wikipédia szerint: „Kézművességnek nevezzük az emberi erővel és kézi szerszámaival – a természetes eredetű alapanyagokon – végzett formaátalakító tevékenységet, és kézműves-terméknek az így létrehozott termékeket. A termék lehet félkész- vagy késztermék. A meghatározás ugyan emberi erőt említ, de a mai korban elfogadható ha a „gépi erő” használatával kibővítjük a fenti gondolatot, mert pl. a fúrás, esztergályozás stb. munkaműveleteket a kézműves ma már főként elektromos energiával hajtott gépekkel végzik. Ugyanakkor ebbe a kibővített meghatározásba beletartozhat tágabb értelemben pl. az egyes agyag-, porcelán-, üveg- és zománc alapanyagú készítmények előmelegítése, kiégetése is, – illetve az üveg- és fémöntéshez szükséges elektromos kemence használata. „

2. anyuka, aki hobbijának vagy kézműves vállalkozásának szeretne weboldalt

3. olyan anyuka, aki kisgyermekek mellett egyéb jellegű vállalkozásának beindításához keres weboldalkészítőt.

Weboldalkészítés

Önállóan, vagy segítséggel? Mégis inkább készíttetnéd?

Válaszd ki a hozzád illő csomagot
weboldal készítés

Pin It on Pinterest

Share This