Kik vagyunk

ismerj meg minket
Nagy Norbertné Rebeka

Nagy Norbertné Rebeka

Sitebuilder és webdesigner

“Szeretem a honlapomat, amit Rebeka készített: eltalálta a témához és a személyiségemhez illő színeket, formákat. A honlapomon található sok információ egyszerűen áttekinthető, szellős. Jó érzés, hogy bármikor beszélhettünk és beszélhetünk arról, hogy mit hogyan szeretnék, ha szükségem van rá, jól használható javaslatokat kapok Rebekától. Legjobban az tetszik, hogy elég kigondolnom valamit és hamarosan ott látom a felületen, sőt, van, hogy a beszélgetéseink nyomán jönnek az újabb ötletek. Kreatív, lüktető, lelkes munkakapcsolat, ami élővé teszi a honlapomat. Több mint szerkesztés. Szívesen ajánlom Rebekát- megbízható, igényes munkáját.”

Bóni Tünde

bába, dúla és szülésfelkészítő

2012-ben kezdtem el weboldalkészítéssel foglalkozni, levelezős és online tanfolyamokon képzem magam. A legjobban a megrendelők vágyainak “weboldalba öntését” szeretem, azt az érzést, amikor látom a szemükben, hogy sikerült belőlük valamit beletennem az oldalba. Kreatív énem kiteljesedését élem át minden egyes weboldal létrehozásában, ez a hobbim, a hivatásom és a szenvedélyem is.

Emellett anya vagyok, és anyának lenni a legjobb érzés a világon. Persze nem minden rózsaszín lufi, de a maga nyűgjeivel még így is fantasztikus. A harmadik kisfiam születésekor éreztem először azt a szűnni nem akaró vágyat, hogy azonnal elkezdjem felépíteni a vállalkozásomat a babázás mellett. Ekkor még nem tudtam, hogy a vállalkozósdi egy negyedik gyermek lesz, ami legalább annyi figyelmet és időt követel, mint egy hús-vér gyermek. Tehát meg volt rá az igényem, hogy valami újba kezdjek, és volt rá még pár nyomós indíték: a munkaidő, az otthonlét, és az anyagi szempontok. Mármint készen akartam lenni a Gyed végére, hogy ne a „Gyesen vígan éhen halunk” közben kelljen azon gondolkodni, hogy most hogyan tovább.

Barátnőimen pedig, akik gyerek(ek) után tértek vissza a munkába, már megtapasztalhattam, hogy mennyire nehéz (lehetetlen) összeegyeztetni a családot és a munkát. A munkaidőt, a betegségeket, a szülőiket, a szüneteket – egy esetleges karrierről nem is beszélve. Munka után hazatérve pedig jöhet a házimunka, az ovitól/iskolától nyűgös gyerekek, házi-feladat írás. A gyerekek lelkének ápolása, tartalmas közös programok, minőségi idő csak szép szavak maradnak. Még ha az embert meg is becsülik a munkahelyén, és szereti a munkáját, ezek a dolgok akkor is lelkiismeret-furdalást, állandó frusztrációt okozhatnak.

Tudtam, hogy én ebbe a sorba nem akarok beállni. Még, ha Gyed után vissza is vennének, állandó zsonglőrködéssel kellene a családot alapszinten működtetni. Azt hiszem, ez a mókuskerék. Hétvégén kieresztjük a gőzt, azután vissza.

2016 szeptemberében, amikor harmadik gyermekem egy éves lett, beindítottam on-line vállalkozásomat. Hogy jobb-e így, kevésbé mókuskerék-e az életünk? Természetesen nem. Rettenetesen kemény időszak ez, folyamatos félelmek, kudarcok, bizonytalanságok, időhiány, a három gyerek közül legalább egy mindig beteg, és tolni kell a szekeret, mert ha én nem tolom, magától nem megy előre.

Az érem másik oldala pedig az a változás, amin én magam és a családom is keresztül megyünk ennek köszönhetően. A lelkesedés, a tervezgetés, számolgatás, tanulás, az önállóságom újra megélése, a határaim folytonos túlszárnyalása nemcsak az én személyiségemre vannak hatással. A gyermekeimen látom, hogy magukba szívják azokat az értékeket, amiket én verejtékes munkával magamévá teszek. Talán ez eddig a legörömtelibb változás az egészben. Eddig mindig ösztönből, vagy innen-onnan ellesett módszerekkel próbáltam őket nevelni, most pedig azt látom, hogy a példa, ahogyan élünk, mindennél meghatározóbb számukra. Az idő, amivel kevesebb jut jelenleg rájuk, a jövőben bőségesen meg fog térülni, ebben biztos vagyok.

Prell Anett

Prell Anett

Grafikus

Behance

Erősségeim az arculattervezés, illusztráció, plakát- és meghívók tervezése, digitális festés, és látványtervek készítése.
Az arculatok kialakításával egyedi üzletpolitikák, egyéniségek öltenek testet. Munkámmal arra törekszem, hogy megtaláljam a megrendelő egyedi grafikai megjelenését.
Mindig a szép dolgok érdekeltek és maga az alkotás okoz örömet. Jó érzés valami újat létrehozni, ha valami egyedi jön létre, valami olyan, amire még senki sem gondolt. Amikor megkaptam a festőművész diplomát úgy éreztem, hogy teljesültek azok az álmok, amiket az ember gyermekként szövöget. De picit meg is ijedtem eközben, hiszen ezután ott álltam a nagy kérdéssel, amire maga az élet adja a választ. Hogyan tovább? Próbáltam okosan dönteni és nem félredobni mindazt, ami fontos nekem. Kerestem azokat a lehetőségeket, feladatokat, ahol nem éreztem öncélúnak azt, amit csinálok. Olyan munkákat vállaltam ahol számított a vizuális tudás, arány és színérzék.
Az egyetemet követően nehéz volt elhelyezkedni, hiszen nem túl gyakoriak az olyan álláshirdetések, hogy „diplomás festőművészt” keresünk.  A munkát soha nem az álláskereső rovatban találtam meg.
Először a Régészeti Múzeumnál voltam régész technikus, azután segéd restaurátor a Pécsi székesegyházban, később digitális festő egy informatikai cégnél. Digitális festőként felismertem, hogy a számítógépes technika milyen széles távlatokat tud nyitni egy alkotó ember előtt, aki a feladatban nemcsak az elvégzendő munkát látja, hanem az egyedi megoldások lehetőségét is. Eközben elkezdtem magamat grafikai feladatokkal elhalmozni. Néha magam találtam ki egy fiktív projektet, máskor a szabad időmet grafikusi pályázatokra és online projektekre fordítottam. Későbbiekben egy grafikai cégnél lettem grafikus és művészeti vezető.

Szeretek minden befutó projektet és minden egyes feladatban valami újdonság, egyedi ötlet megvalósulását látom. Amellett, hogy van művészeti előképzettségem, képes vagyok arra is, hogy két lábbal a földön járjak. Ami a kreativitást illeti, elengedem magam, de világosan fel tudom mérni az igényeket és megfelelően tudom kommunikálni, véghezvinni a megvalósítás lehetőségeit.
Szeretem ezt a szakmát, mert megállás nélkül lehet benne fejlődni. Úgy tűnik, hogy az alkalmazott grafika területén megtaláltam az összhangot a kreatív alkotás és a funkcionalitás között.

Pin It on Pinterest

Share This