Kezdő vállakozóként milyen a neked való honlap?

Azt gondolhatod: kezdő vállalkozóként ugyan miért lenne szükségem egy szuper honlapra? Talán nem is illik hozzám, mivel csak kezdő vagyok, még nőnöm kell, és akkor majd lehet nekem is olyan szuper oldalam, mint a nagyoknak. Ezért aztán kikeresed a módját, hogy minél olcsóbban megúszhasd a honlapkészítést, kitanulod ezt is a vállalkozósdi részeként, letöltesz egy sablont, és megpróbálod személyre szabni. Kézművesként azonban már magadtól is rájöttél, hogy a vizualitásnak óriási szerepe van. A sablonokat pedig nem véletlenül hívják így. Meghatározott elrendezésmóddal, és képmegjelenítési lehetőségekkel bírnak. Ezeken változtatni már nem olyan egyszerű, legtöbbször programozói tudás, de legalábbis hosszas utánajárás, kódok keresése szükséges.

Amennyiben az eladni kívánt rész maga a szöveges tartalom (mint például a marketing-szolgáltatásoknál), akkor azt kell kihangsúlyozni. Tehetünk hozzá pár kísérő képet, hogy könnyebb legyen olvasni, és kicsit meghígítsák a tartalmat, de nincs vitális jelentősége. Egy kézművesnek viszont a portékáját kell eladnia. A konkurencia igen nagy, és ha szeretnéd a terméked minőségét kihangsúlyozni, nem kínálhatod egy átlagos „valahogy összerakott” felületen. Az átlagos weboldal azt fogja mondani: az én termékeim átlagosak, keretet raktam rájuk, hozzáigazítottam őket egy meglévő dologhoz (sablonhoz). Ha ilyet veszel tőlem, te is átlagos lehetsz.

Ezt szeretnéd sugallni? Keményen megdolgozol a sikeredért: megtanulod a legjobbat elkészíteni, szívvel lélekkel, megtanulod mellé a marketingszövegek írását, a vállalkozás működtetéséhez szükséges alapismereteket, és akkor egy ilyen fontos részleten így elcsúsznál? Hiba.

Milyen a jó honlap?

Egy jó honlap hozzásegít téged a sikereid eléréséhez. Nem vagy még pontosan tisztában az irányokkal? Nem tudod még, merre fog fejlődni a hobbid/céged/vállalkozásod? Nem probléma: indulásnál ne a minőséget add alább. Válassz olyan lehetőséget, amit később egyszerű bővíteni, továbbgondolni. Ami pedig a minőséget illeti, gondold meg, ha két tanácsadó közül kellene választani, és a kínált szolgáltatások ugyanazt ígérik, de az egyikőjük szép, ápolt külsejű, a másik pedig slampos, melyikükhöz mennél oda? Honlapra lefordítva: mondjuk úgy keresel magánorvost a gyermekednek, hogy ismerős nem tudott ajánlani senkit. Beírod a keresőbe, és megnézed az első két ajánlatot.

Az első, amit látni fogsz, a weboldal. Amennyiben nem ismered az illető orvost, megnézed hol, mikor és mennyiért rendel, esetleg milyen szakmai képzettségei vannak, hol végzett, mióta dolgozik. Tegyük fel, hogy mind a kettő meggyőző, a tarifájuk hasonló, viszont az egyiknek egy alapszintű, információkat tartalmazó oldala van, a másiknak egy kellemes, modern, jól használható weboldala. Ugye? Nem kell érteni a weboldalakhoz, hogy tudd, melyiket fogod választani. foltvarrótól patchwork takaró, webdesignertől jó honlap

Elértheted ezt egyedül is? Igen, ha nagyon jó érzékkel vagy megáldva, vagy ha kitanulod a szakmát. Mindent meg lehet tanulni, csak idő, akarat és pénz kérdése. Mindenki megtanulhat például nagyszerű patchwork takarókat készíteni, elvégez egy tanfolyamot, megveszi a szükséges eszközöket, gyakorol, gyakorol és gyakorol. Ha különösen jó érzéke van hozzá, akkor rövidebb idő alatt nagyszerű eredményeket érhet el, ha kevésbé tehetséges, akkor több időre lesz szüksége. De MINDEN lehetséges. Kérdés, hogy megéri-e? Ezt mindenki maga döntheti el a céljainak megfelelően.

Én nem szeretném az időmet azzal eltölteni, hogy eljárjak egy patchwork tanfolyamra, és hónapokig gyakoroljak, hogy egy igazán szép patchwork takarót készítsek magamnak, csak mert egy ilyen takaró ha jó minőségű, akkor igen borsos árú is. Imádom a patchwork takarókat, főleg a jó minőségű, gyönyörű darabokat. Ezért inkább megkeresem rá a pénzt, és hagyom, hogy az készítse el számomra, aki igazán ért hozzá, aki már beletette a lelkesedését, a pénzét és rengeteg idejét.

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Sikeresen feliratkoztál! Nézd meg az e-mail fiókodat

Pin It on Pinterest

Share This