Nem húzom az időt, egy egyszerű listát szeretnék neked átadni, 5 tipp, amiket ha figyelembe veszel a honlapod kialakításánál, az eredmény nem marad el. Mindegyik összetevő fontos, nem lehet egyiket vagy másikat kényelmi szempontok miatt kihagyni, mert az „összjátékuk” fogja a sikert meghozni számodra. Csak 5 tipp, rajtad múlik, hogy használod-e őket.

1. Az oldalad kialakítása

Ebbe a dizájntól a könnyű kezelhetőségen át a tudatos „látogatóterelő” felépítésig minden benne van. Törekedjünk a tudatosságra: ha megvan a célunk a weboldallal, akkor aköré építsünk mindent, mint egy biztos erődöt. Legyen a honlapunk letisztult, egyszerű, a maga nemes értelmében (egyszerű NEM egyenlő a gagyival). A lényeg, hogy a kész weboldal úgy tálalja a termékedet/szolgáltatásodat, aminek a látogató nem tud ellenállni.

2. Fotók és videók

Hiába a nagyszerű oldalszerkezet, ha a felkerülő képek és termékfotók rossz minőségűek, a látvány siralmas lesz. Profi fotósra is bízhatjuk a munkát ha profilképre, szolgáltatásunk környezetét, körülményeit bemutató képekre van szükségünk. Termékfotózással kapcsolatban, hosszú távon kifizetődőbb az önállóságra való törekvés. A termékfotózást meg lehet tanulni, akár könyvből is: „Heidi Adnum: A termékfotózás iskolája” végigveszi a technikai tudnivalókat, a kivitelezést és a felhasználás módját is. Ha a weboldaladon videók is szerepelnek, itt is kiemelkedő szempont a minőség, az összhang az oldal stílusával.

3. Tartalom

A sikeres weboldal olyan, mint egy kirakós játék. Minden egyes részletnek a helyére kell kerülnie. Az 5 tipp között ez is kulcs fontosságú. Szöveget írni mindenki tud. Ha olyan dologgal foglalkozol, amihez értesz, amibe beleteszed a szívedet és a lelkedet, amit nem csak úgy kitaláltál, hogy „pénzt csinálhass”, akkor nincs mitől tartanod. A legnehezebb a magunkkal szembeni elvárásokat elengedni. A legtöbb, amit magadért ebben a tekintetben tehetsz, hogy nekiállsz, és írsz. Alakíts ki egy stratégiát, tervezd meg, hogy milyen tartalmakat fogsz létrehozni, azután kezeld a terved rugalmasan. Gondold el, hogy ki a te ideális weboldal-látogatód (ők ugyebár a célcsoportod), mi az ő előképzettsége, a tudása, és neki írj.

4. Kereső optimalizálás

Ha nem teszed meg, sok potenciális vevőt és érdeklődőt veszítesz. Meg sem adod nekik az esélyt, hogy rátaláljanak a weboldaladra. Ezért van rá szükség. Igazából már a weboldal kialakítása, a szöveg megírása és a képek feltöltése közben alkalmazni kell bizonyos szabályokat, hogy a google „szeresse” az oldalad. Lehet hozzá tanfolyamot elvégezni, de ha nem képzed magad folyamatosan ebben a témában, akkor szomorú meglepetések érhetnek. Ugyanis ami ma tökéletes, az holnap már kuka. A google ebben a pillanatban a természetességet részesíti előnyben, és a trükközést bünteti. Ez leegyszerűsítve annyit tesz, hogy ha valakinek tényleg arról szól a weboldala, amivel szeretné, hogy megtalálják, a szöveges tartalom, a képek, a címek, a linkek amire mutat az oldala, minden e köré épül, akkor a google előre sorolja. Van még egy nagyon lényeges összetevő, a blog.

5. Blog

Az 5 tipp részeként külön pontot kapott. Nem feltétlenül kell blognak hívnunk, lehet a neve: hírek, újdonságok, napi ajánlatunk. Bármi, ami hetente többször felkerülő új, témába illő tartalmat jelent. Ezek a tartalmak jelentik azt a google számára, hogy a honlapunk „élő”, látogatásra érdemes. Nem csak a keresőmotorok miatt érdemes ezzel a résszel is komolyan foglalkozni. Egy érdekes bloggal ugyanis sok érdeklődőt vonzhatunk be, akikből idővel könnyebben lesznek vásárlók, mint azokból, akik nem „ismernek” minket. Ha olvasod valakinek a blogját, akkor megismered az illető gondolkodásmódját, a hozzáállását, bepillantást nyerhetsz szakértelmébe. Például: ha ékszereket készítesz, leírhatod miért pont azokat az anyagokat használod amiket, hogyan alakult ki az egyéni stílusod, miből merítesz inspirációt nap mint nap az alkotáshoz. Rengeteg olyan dolog érdekli az embereket, amik számodra természetesek. Ha ezekről írsz, kiemeled a névtelenségből az általad kínált terméket, és a vevőid egy személyes történetet vásárolnak tőled, egy egyszerű fülbevaló helyett.

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Iratkozz fel a hírlevélre, és töltsd le az ingyenes weboldalkészítő segédletet

Sikeresen feliratkoztál! Nézd meg az e-mail fiókodat

Pin It on Pinterest

Share This